Pääsin oikeasti oppimaan uutta

JUHA HEINO, YHTYMÄJOHTAJA, FSHKY

Pääsin oikeasti oppimaan uutta

Systemic Business Coach®-koulutus oli pysähdyttävä kokemus. Olen urallani työskennellyt paljon ryhmissä ja toiminut aikuiskoulutajan, mutta Coaching Housen kouluttajien käyttämät työtavat olivat uusia ja minulle osittain myös vaikeita. Jouduin oikeasti ponnistelemaan, sillä niissä joutuin laittamaan itseni todella peliin.

Kouluttajat osasivat luoda loistavan kontekstin. Minusta tuntui, että olimme siinä täydellisesti läsnä. Vuorovaikutuskanavat olivat auki.

Coachingin ”himmeli” on selkeä rakenne

Koulutuksen ryhmätöissä toteutui loistavasti periaate, että coachattavan agenda määrää keskustelun kulun. Erityisen mieleenpainuva oli tilan raivaamisharjoitus. Siinä napattiin kiinni huolestuttavasta asiasta, ja sen jälkeen tunnistettiin siihen kuuluva tunne ja pantiin se syrjään.

Vasta Systemic Business Coach®-koulutuksessa ymmärsin, että tässä coachingissakin on tietty ”himmeli” eli selkeä rakenne. Perusrakenteet kirkastuivat, ja olen pystynyt käyttämään niitä työssäni. Esimerkki tästä on läsnäolon taito: coachatessani toista olen läsnä vain toista ihmistä varten. Kukaan muu ei minua silloin tarvitse.

Lue lisää Systemic Business Coach®-koulutuksesta täältä!