Kokenut ammattilainenkin oppii uusia taitoja

Kokenut ammattilainenkin oppii uusia taitoja

Annele Aarni-Wiklund on kokenut coach, joka halusi päivittää olemassa olevaa osaamistaan Systemic Business Coach® -koulutuksen kautta. Koulutus sai hänet arvostamaan coachingia kehittämismenetelmänä entisestään.

Elämäntaitovalmennus Mine Oy:n toimitusjohtaja Annele Aarni-Wiklundilla on jo kymmenen vuoden kokemus coachingin parissa toimimisesta, mutta uuden oppimisen into ei ole sammunut. Hänellä heräsi kiinnostus perehtyä systeemiseen coachingiin, jonka vuoksi hän osallistui Coaching Housen Systemic Business Coach® -koulutukseen. Valintaan vaikutti kollegoilta saatu positiivinen palaute kyseisestä koulutuksesta. Aarni-Wiklund oli kuullut kovasti kehuja sekä Coaching Housen kouluttajista että koulutuksen sisällöstä.

Kansainvälinen näkökulma rikastutti

Annelella on taustalla ennestään LCF Life Coach -koulutus sekä Suomen Coaching-yhdistyksen järjestämä Coaching -peruskoulutus. Annele piti Systemic Business Coach® -koulutuksessa lisäbonuksena päivän mittaista osuutta, jossa kouluttajana oli pitkäaikaisen kokemuksen omaava ja kansainvälisesti arvostettu mentori, business coach, professori David Clutterbuck. Erityisen arvokasta oli kuulla, mitä maailmalla ajatellaan coachingista ja sen tulevaisuudesta. Sen lisäksi oli energisoivaa nähdä läheltä, miten kokenut coaching-alan pioneeri coachasi ryhmässä. Demo-coachaus oli erittäin opettavainen kokemus.

”Koulutus todella syvensi osaamistani ja toi uusia näkökulmia coachingista.” Aarni-Wiklund.

Coaching avaa onnistumisen ovia

Systemic Business Coach® -koulutuksen myötä Annele onnistui laajentamaan omaa näkemystään coaching-kentästä ja koko kehittämismenetelmän merkitys korostui. Coaching on oikeasti asiakkaalle mieletön mahdollisuus kehittyä. Systemic Business Coach® -koulutus sai hänet arvostamaan coachingia ja coaching-ammattia entistä enemmän.

”Hyvä coach on coachattavalle avain, joka avaa onnistumisten oven ja kirkastaa ajatuksia.” Aarni-Wiklund.

Käytännöt ja koulutuskaverit jäivät elämään

Annele kiittelee Systemic Business Coach® -koulutuksen monipuolista antia. Hän kehuu vuolaasti kouluttajiensa Vesa Ristikankaan, Marjo-Riitta Ristikankaan ja David Clutterbuckin osaamista. Osallistujana heidän taidoistaan oli helppo nauttia. Kouluttajien ammattitaito ja kokemus olivat laaja-alaisesti osallistujien käytössä ja he jakoivat osaamistaan mielellään.

Koulutuksesta jäivät elämään arvokkaat opit ja upeat kurssikaverit, joihin yhteydenpito on säilynyt. Myös pohdiskeluprosessi uusien asioiden soveltamisesta vanhan osaamisen päälle jäi käyntiin. Vahvojen kysymysten esittäminen ja coachingin eettisyys sekä coaching-prosessin läpivieminen systeemisestä näkökulmasta olivat niin ikään mieleenpainuvia aiheita.

”Elämään jäi sisältö, johon olen kuukausien aikana palannut useasti.” Aarni-Wiklund.

 

Systemic Business Coach, InSys -koulutusesite

Lue lisää Systemic Business Coach, InSys -koulutuksestamme.

Lataa tästä
 

Systemic Team Coach, Teamsys -koulutusesite

Lue lisää Systemic Team Coach, TeamSys -koulutuksestamme.

Lataa tästä
Coaching House​​​​​​​

Yksilöcoachingissa coach asennoituu helposti vain tukemaan ohjattavansa menestymistä ja onnistumista. Vaarana on, että coach uskoo kaiken asiakkaansa kertoman sinällään ja lähtee pelkästään ohjattavansa maailmasta rakentamaan tämän tavoitteita.

Anna Lönnroth​​​​​​​

Ystäväni on kävellyt 750 kilometriä pitkän pyhiinvaelluksen. Matka alkoi Roncesvallesista Ranskan ja Espanjan rajalta ja päättyi Espanjan Santiago de Compostelaan.

David Clutterbuck​​​​​​​

Asking questions is something we do all the time. It’s essential to how we learn, how we keep safe, how we collaborate with other people, how we make decisions, and so on… It’s a core skill of being human, yet few people stop to think about how they ask questions or whether they could be better at doing so.