MARJO-RIITTA RISTIKANGAS, EXECUTIVE COACH & TRAINER

MARJO-RIITTA RISTIKANGAS, EXECUTIVE COACH & TRAINER

Executive Coach PCC ja trainer Marjo-Riitta Ristikangas on suomalaisen coaching-toimialan uranuurtaja ja valmentavan johtamisen pioneeri. Koulutukseltaan Marjo-Riitta on valtiotieteiden maisteri (VTM), sosiaalipsykologi, ICF-sertifioitu coach (PCC), psykodraamaohjaaja (CP) ja työnohjaaja, NLP Master sekä terveydenhoitaja.

Coaching House Oyssä Marjo-Riitta toimii sekä coach- ja fasilitointitaitojen kouluttajana että koulutuskokonaisuuksien suunnittelijana ja asiakastyytyväisyyden johtajana. Kouluttajan roolissa hän yhdistää kiinnostuksen ryhmän dynamiikasta ja siihen vaikuttamisesta sekä henkilökohtaisen oppimisprosessin lainalaisuuksista. Työkseen hän business coachaa pääasiassa ylintä johtoa niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Marjo-Riitta on BoMentis Oy:n toimitusjohtaja, jossa hänen työnkuvaansa kuuluu kokonaisvaltaisten valmentava johtajuus -ohjelmien ja organisaatiokulttuurinmuutoshankkeiden konseptointi ja toimeenpano asiakasorganisaatioissa.

Marjo-Riitta on valmentavan johtajuuden ja vaikuttamisen todellinen suunnannäyttäjä. Hän on kirjoittanut kirjat Valmentava johtajuus (2017, 5. painos) ja Valmentava esimies (2014), joissa hän kiteyttää ajatteluaan johtajuudesta, joka keskittyy yksilön ja ryhmien potentiaalin käyttöönottoon. Teokset ovat edelleen luetuimpien ammattikirjojen joukossa ja antaneet monelle lukijalle uuden suunnan työelämässään.

Marjo-Riitta on innokas kehittäjä ja hän nauttii olla mukana erilaisissa ammattiryhmissä. Hän on ollut hallitusvastuussa mm. Suomen Coaching -yhdistyksen ja Suomen Sosiaalipsykologit ry;ssä. Lisäksi hän on yksi ICF-Finlandin (ICF=International Coaching Federation) perusjäsenistä sekä sen ensimmäisen hallituksen eettisen toiminnan vastuujäsen. Vuosina 2011–2018 Marjo-Riitta toimi Suomen coachingin ja mentoroinnin eettisessä toimikunnassa ja oli toimikunnan puheenjohtajana vuosina 2015–2018.

Marjo-Riitta Ristikangas
marjo-riitta.ristikangas@bomentis.fi
+358 40 5033 046

Lataa yhteystiedot osoitekirjaasi tästä.

Lue blogejamme
Marjo-Riitta Ristikangas​​​​​​​

Meillä on uskomus, että kun me haluamme jotain hyvää, onnistuu se ilman kipuja ja epäonnistumisia. Kun rakastumme, näemme toisen vain unelmapuolisona täynnä kaikkea kiinnostavaa ja ihanaa.

Peter Peitsalo​​​​​​​

As a successful leader or organizational developer, you have to have enough understanding about these changes and their impacts. Learning systemic coaching skills can help you with that.

Peter Peitsalo​​​​​​​

Oletko koskaan miettinyt, mistä systeemisessä coachingissa on kyse? Entä millä tavalla se eroaa muista coachingin muodoista?

 

VALMENTAVA ESIMIES – MARJO-RIITTA RISTIKANGAS, LENI GRUNBAUM

Huippuvalmentajiemme kirjoittama teos kertoo kuinka esimiestyö perustuu ennen kaikkea oikeaan asenteeseen, positiiviseen ihmiskäsitykseen ja haluun kehittyä. Mitä inhimillisempi ja tavallisempi esimies uskaltaa olla, sitä enemmän hän saa osakseen arvostusta. Valmentavan esimiehen ei tarvitse olla yli-ihminen, vaan ajatteluaan kehittävä, vuorovaikutustaitojaan harjoittava ja tunteitaan hyödyntävä johtamisen ammattilainen. Valmentava esimies innostaa ja innostuu yhdessä johdettaviensa kanssa.

Suurin hyöty koulutuksesta on ollut ehdottomasti syvempi ja voimallisempi kuuntelun ja kysymisen taito ja ymmärrys siitä, että vuorovaikutuksessa ei tarvitse aina tehdä ja tapahtua niin paljoa.

Henrika Aapro
Kehittämisasiantuntija, Evira

Lataa tästä