PROF. DAVID CLUTTERBUCK, EXECUTIVE MENTOR & TRAINER

PROF. DAVID CLUTTERBUCK, EXECUTIVE MENTOR & TRAINER

David on keskeisimpiä coachingin ja johtamisen kouluttajia Euroopassa. Hän on EMCC:n (European Mentor and Coaching Counsil) perustajajäsen ja alan merkittävä suunnannäyttäjä. Hänet tunnetaan myös intohimoisena kehittäjänä ja ajattelijana, mistä osoituksena oli valinta UK:n yhdeksi merkittävimmistä HR-vaikuttajista 2012.

David on haastavien kysymysten tekijä ja vaikuttavien oppimisprosessien rakentaja, joissa uskomukset kyseenalaistuvat ja ajattelu laajentuu uudelle tasolle. Hän on kirjoittanut yli 50 kirjaa coachingista, mentoroinnista ja johtamisesta. Hän on lisäksi yrityksensä Mentoring and Coaching International toimitusjohtaja.

David Clutterbuck lyhyesti

  • Esitteli supported mentoring-käsitteen Eurooppaan 1980 luvun alussa
  • “European Mentoring & Coaching Council” perustajajäsen (nykysin hän on EMCC:n Special Ambassador)
  • Vieraileva professori, Sheffield Hallam & Oxford Brookes Universities; ulkoinen tutkija, Ashridge coaching MBA
  • Johtaa globaalia mentori ja kouluttajien yhtisöä, “Coaching and Mentoring International”
  • 54 kirjan kirjoittaja
  • Viimeisin kirja “The Talent Wave questions HR practice in talent management and succession planning”
  • Yksi vaikutusvaltaisimmista HR-kehittäjistä maailmassa

Professori David Clutterbuck on kouluttajana Coaching Housen Systemic Business Coaching, InSys®  -koulutusohjelmassa. Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää osaamistasi huippukouluttaja, kirjailija ja HR-kehittäjä David Clutterbuckin opeissa.

Tutustu InSys® -ohjelmaan täältä.

Lue Davidin kirjoittamia blogitekstejä
David Clutterbuck​​​​​​​

In the context of development relationships, there are three perspectives or levels at which it is helpful to establish the habit of measurement.

David Clutterbuck​​​​​​​

In all the major models of human maturity, two qualities recur constantly: wisdom and connectedness. Wisdom, as exemplified by the original mentor, Athene, relates to the process of reflection upon and learning from experience. The scope of wisdom is therefore associated with and to some extent limited by the range of experiences, to which a person is exposed, either directly or vicariously, intendedly or unintendedly.

David Clutterbuck​​​​​​​

In challenging working environments, resilience is increasingly an essential competence. People, who are resilient, are better able to cope with unexpected change, with setbacks and disappointments, with high stress environments and with periods of excessive workload.

 

Businesscoaching perustaidot -koulutusesite

Lue lisää Businesscoachingin perustaidot -koulutuksestamme.

Lataa tästä