VESA RISTIKANGAS, MANAGING DIRECTOR, EXECUTIVE COACH & TRAINER

VESA RISTIKANGAS, MANAGING DIRECTOR, EXECUTIVE COACH & TRAINER

Olen systeemisen vallankumouksen lipunkantaja, coaching-pioneeri, intohimoinen kehittäjä ja ylimmän johdon coach. Yhdistän kouluttajana vahvan psykologisen osaamisen liiketoimintaosaamiseen ja ymmärrykseen erilaisista organisaatiokulttuureista. Työskentelyäni ohjaavat herkkä tilannetaju, ymmärrys yksilön ajattelun ja käyttäytymisen lainalaisuuksista sekä ryhmädynamiikan syvä ymmärrys. Tällaista palautetta olen saanut, kiitos siitä. 🙂

Kouluttajaurani ja kiinnostus johtamiseen sekä yhteistyön kehittämiseen alkoi 1990-luvun alkuvuosina toimiessani erityisopettajana 10-luokalla. Vuodesta 1998 lähtien olenkin toiminut päätoimisesti johtamisen valmentajana, kouluttajana ja ylimmän johdon coachina. Vuosien aikana kertynyttä kokemusta olen pyrkinyt tekemään näkyväksi kirjoittamalla kirjoja johtamisesta ja toimivasta yhteistyöstä.

Olen myös vaikuttanut aktiivisesti coaching-alan kehittämiseen Suomessa, koska se on yhteiskunnallisesti tärkeää ja luo kauaskantoista hyvinvointia. Olen ollut hallitusvastuussa Suomen Coaching -yhdistyksessä (2006-2007) ja ICF Finlandissa (2011-2012) sekä johtamisvastuussa Suomen Coaching -yhdistyksen Tuki Oy:n puheenjohtajana (2008-2015), ICF Finlandin presidenttinä (2012) ja Coaching Finland -tapahtuman johtajana vuodesta 2008 lähtien.

Koulutukseltani olen teologi, tradenomi, ICF-sertifioitu coach (PCC) ja psykodraamaohjaaja (CP) sekä työnohjaaja. Olen myös Suomen ensimmäinen ICF:n kouluttaman ja sertifioima coach-assessori. Olen suorittanut arvostetun kansainvälisen tiimicoaching-tutkinnon UK:ssa: Systemic Team Coaching Master Practitioner Diploma:n. Työkieleni on suomi ja englanti.

Lue myös: Coaching Housen toimitusjohtajasta Suomen ensimmäinen ICF-assessori

Vesa Ristikangas
vesa.ristikangas@bomentis.fi
+358 40 5033 110

 

JOHTORYHMÄSTÄ TÄHTIJOUKKUE – VESA RISTIKANGAS, TAPANI RINNE

Coaching Housen perustaja ja toimitusjohtaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen. Konkreettiset menetelmät ja ajattelua rikastavat teoriat yhdistyvät viihdyttävästi esimerkkeihin ja vankkaan kokemustietoon. Tähtijoukkue nostaa yhteistyönsä uudelle tasolle, ja se näkyy myös tuloksissa.

Lataa tästä
Lue Vesan kirjoittamia blogitekstejä
Vesa Ristikangas​​​​​​​

Olen parinkymmenvuoden valmentajaurani aikana kohdannut tuhansia esimiehiä, kokeneempia ja vasta tehtävässään aloittaneita. Kokemukset onnistumisesta vaihtelevat.

Vesa Ristikangas​​​​​​​

Lupaus on määritelmän mukaan sitoumuksen ilmaus. Kuulostaa järkevältä. Lupauksia tehdään ja tarjoillaan toisille odotus siitä, että lupauksen kohteena oleva asia tapahtuu.

Vesa Ristikangas​​​​​​​

Systeeminen fasilitointi voi tapahtua yksilöiden, tiimien ja koko työyhteisön tasolla. Kokonaisvaltaisessa otteessa systeeminen organisaatiofasilitaattori ei ole pelkkä ulkopuolinen prosessin ohjaaja. Koska fasilitaattori on aina osa vuorovaikutuskokonaisuutta, hän ei voi eristää itseään ohjattavasta porukasta.