VESA RISTIKANGAS, MANAGING DIRECTOR, EXECUTIVE COACH & TRAINER

VESA RISTIKANGAS, MANAGING DIRECTOR, EXECUTIVE COACH & TRAINER

Vesa on systeemisen vallankumouksen lipunkantaja, coaching-pioneeri, intohimoinen kehittäjä ja ylimmän johdon coach. Hän yhdistää kouluttajana vahvan psykologisen osaamisen liiketoimintaosaamiseen ja ymmärrykseen erilaisista organisaatiokulttuureista. Hänen työskentelyään ohjaavat herkkä tilannetaju, ymmärrys yksilön ajattelun ja käyttäytymisen lainalaisuuksista sekä ryhmädynamiikan syvä ymmärrys.

Vesan kouluttajakokemus ja kiinnostus johtamisen ja yhteistyön kehittämisestä alkoi 1990-luvun alkuvuosina hänen toimiessa erityisopettajana 10-luokalla. Vuodesta 1998 lähtien Vesa on toiminut päätoimisesti johtamisen valmentajana, kouluttajana ja coachina. Vuosien aikana kertynyttä kokemusta hän on tehnyt näkyväksi kirjoittamalla kirjoja johtamisesta ja toimivasta yhteistyöstä.

Vesa on vaikuttanut aktiivisesti coaching-alan kehittämiseen Suomessa. Hän on ollut hallitusvastuussa Suomen Coaching -yhdistyksessä (2006-2007) ja ICF Finlandissa (2011-2012) sekä johtamisvastuussa Suomen Coaching -yhdistyksen Tuki Oy:n puheenjohtajana (2008-2015), ICF Finlandin presidenttinä (2012) ja Coaching Finland -tapahtuman johtajana vuodesta 2008 lähtien.

Koulutukseltaan Vesa on teologi, tradenomi, ICF-sertifioitu coach (PCC) sekä psykodraamaohjaaja (CP). Ristikangas on myös Suomen ensimmäinen ICF:n kouluttaman ja sertifioima coach-assessori. Lisäksi hän on suorittanut arvostetun kansainvälisen tiimicoaching-tutkinnon UK:ssa: Systemic Team Coaching Master Practitioner Diploma:n. Työkielenä hän käyttää suomea ja englantia.

Lue myös: Coaching Housen toimitusjohtajasta Suomen ensimmäinen ICF-assessori

Vesa Ristikangas
vesa.ristikangas@coachinghouse.fi
+358 40 5033 110