Kouluttautuminen coahciksi on investointia itseen

Kouluttautuminen coahciksi on investointia itseen

Peter Peitsalo​​​​​​​

Kouluttautuminen coachiksi on iso investointi itseen. Vaikutukset näyttäytyvät parhaimmillaan sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla. Näin myös hyvässä prosessissa tulisi tapahtua, sillä coachingia tehdään tietotaidon ohella pitkälti omalla persoonalla.

Valtaosa coachingkoulutusten sisällöistä keskittyy coachingin ydintaitoihin, näiden teoreettisiin taustoihin ja käytännön sovelluksiin. Keskiössä ovat myös eettisten kysymysten läpikäynti sekä käytännön coachingharjoittelu. Yhdistämällä teoriaa ja käytäntöä, luodaan oppimisympäristö, joka vaikuttaa sekä opiskelijoiden ammatilliseen että henkilökohtaiseen minään. Niihin puoliin, joita coach työssään tarvitsee.

 

Kuva 1: Coachiksi kehittymisen prosessi

Oma prosessini coachiksi

Kiinnostuin coachingista työnohjauksen kautta. Aikaisemmassa elämässäni istuin säännöllisesti ryhmätyönohjauksessa ja sain mahdollisuuden tutustua erilaisiin konsultaatiotyön menetelmiin. 2007 perustin coachingia, työnohjausta ja tiimivalmennuksia tarjoavan yrityksen. Osaamisen kartuttua, palvelutarjonta laajeni myös coachkoulutusten järjestämiseen.

Päätös kouluttautua coachiksi kuuluu elämäni parhaimpien päätösten joukkoon. Ammatillisesti kouluttautuminen on tarjonnut minulle aitiopaikan olla mukana erilaisissa kehittämisprosesseissa, joista tiimeistä on kuoriutunut timantteja tai joissa nuoret esimiehet ovat kasvaneet vastuullisiksi johtajiksi. Olen oppinut valtavasti organisaatioiden dynamiikasta ja näiden kehittämisen lainalaisuuksista. Lisäksi kouluttautuminen ja sen jälkeiset työtehtävät ovat mahdollistaneet minulle kokonaan uuden uran.

Koulutus ja eri kehittämistehtävät ovat myös kasvattaneet minua ihmisenä. Uusien asioiden opiskelu sekä käytännön työ coachina jättää aina jälkensä. Se, kun asiakas käsittelee omia kehittymishaasteitaan tai iloitsee tavoitteidensa saavuttamisesta koskettaa ajoittain henkilökohtaisella tasolla ja käynnistää itsessä prosesseja, jotka tukevat ihmisenä kasvua. Kuulostaa melko eeppiseltä, mutta näin tämä vaan on. Luottamukselliset ja avoimet keskustelut, joissa ihmiset puhuvat kehittymisen tarpeistaan, synnyttävät myös peilauspinnan coachin omalle kehittymiselle.

Sinustako coach?

Mikäli olet kiinnostunut kouluttautumaan coachksi, kannattaa harkita osallistumista Coaching Housen Systemic Business Coach -koulutukseen. Koulutuksen vahvuutena systeemisen teorian opiskelun ohella käytännön ja teorian onnistunut yhteensovittaminen. Coachiksi kehittymisessä keskeistä on myös se, että opinnot mahdollistavat riittävän ajan ja mahdollisuuden keskittyä coachingin ydinkysymyksiin. Oman kokemuksen mukaan Systemic Business Coach -koulutus vastasi tähän hyvin. Yllättävää myös oli se, että koulutus antoi itselle uutta siitäkin huolimatta, että ihan perustiedoilla koulutusta aloittanut.

Seuraava Systemic Business Coach -koulutus käynnistyy 24.9.2018. Koulutus sopii erinomaisesti sekä coachinguraa aloitteleville että systeemisestä viitekehyksestä kiinnostuneille ammattilaisille. Jo kokeneemmille coacheille tai konsulteille avautuu 4.12.2018 mahdollisuus osallistua Systemic Team Coach© -koulutukseen. Tervetuloa mukaan!

Peter Peitsalo

Lataa Systemic Business Coach-koulutusesite
 

Systemic Business Coach, InSys -koulutusesite

Lue lisää Systemic Business Coach, InSys -koulutuksestamme.

Lataa tästä
Lue asiakkaiden kokemuksia koulutuksesta
Systemic Business Coach®-koulutus oli pysähdyttävä kokemus. Jouduin oikeasti ponnistelemaan, sillä jouduin laittamaan itseni todella peliin.
Juha Heino Yhtymäjohtaja Fshky
image description
Lue lisää
Osallistuminen Systemic Business Coach®-koulutukseen oli erittäin voimaannuttava kokemus. Se aikaansai itsessäni välittömästi uudenlaisen tavan hahmottaa ympäristöä ja vahvisti näkemystäni kokonaisuuden ja sen osien vuorovaikutussuhteiden ymmärtämisen tärkeydestä.
Maarit Hildén Henkilöstöjohtaja Evira
image description
Lue lisää