Kultahippuja systeemisestä business coach -koulutuksesta | Coaching House Finland

Kultahippuja systeemisestä business coach -koulutuksesta

Leni Grünbaum​​​​​​​

Milla Suominen ja Minna Valonen

Milla Suominen ja Minna Valonen osallistuivat Systemic Business Coach, InSys-koulutukseen 2015–2016. Vietimme heidän kanssaan tuokion, jossa he kertoivat kokemuksistaan ja huippuhetkistään koulutuksen varrelta.

Systeeminen ote syventää coachingia

– Ennen InSys-koulutusta olin törmännyt monesti coachingiin ja coaching-malleihin. Jokin siinä hämäsi, ei tämä voi olla näin yksinkertaista! Minna toteaa. – Tässä koulutuksessa oli erityistä se, ettei katsota pelkästään coachattavaa eli yksilöä, eihän yksilö voi muuttua eikä muuttaa asioita irrallaan siitä ympäristöstä, jossa hän toimii! Muutokseen vaikuttavat oma sisäinen ja ulkoinen maailma, mutta myös esimies, johtaminen ja yksittäiset työkaveritkin. Työyhteisössä voi olla paljon ajavia, mutta myös jarruttavia tekijöitä… tätä näkökulmaa systeeminen ajattelu avaa.

– Esimerkiksi coachingprosessin alussa käytävä kolmikantakeskustelu tarjoaa tosi mielenkiintoisia näkökulmia systeemisyyteen! Sitä kuvittelee tuntevansa toisen, mutta sitten yhtäkkiä ymmärrys syveneekin, kun tajuaa millainen suhde coachattavalla ja hänen esimiehellään on.

Harjoittelun voima

– Minulle arvokkaimpia kultahippuja olivat lukuisat harjoituksemme, täydentää Milla. – Varsinkin kysymisen harjoittelu oli noviisille tärkeää. Se hetki, kun coachattavan silmät kirkastuvat… hän pääsi omalla matkallaan eteenpäin ja minä pystyin oikeasti auttamaan! Valaisevaa ja äärettömän opettavaista oli myös seurata kouluttajien sekä vertaisteni coachingia. Havainnointi on voimallinen opettaja. Kokeneen coachin seuraaminen vahvisti minulle, että toden totta: vähemmän on enemmän. Miten voikin niin pienieleisesti ohjata toisen olennaiseen…

– Yksi asia joka jäi elämään ja vaikuttaa minuun vieläkin, liittyy tunteen, tahdon ja tavoitteen kuunteluun. Niitä voi tosiaan kuunnella erikseen! Olen myös saanut palautetta, että osaatpa sinä kuulla tarkkaan. Mutta ilman harjoittelua en olisi koskaan oppinut sitä.

Peruutuspeili

– Systemic Business Coach -valmennus oli koskettava ja meni ihon alle. Siinä joutui heittäytymään, piti laittaa itsensä alttiiksi ja olla myös haavoittuvainen. Silloin tapahtuu todellista oppimista, Milla toteaa.

– Peruutuspeiliin katsoen se oli matka, jota janosin tietämättäni, lisää Minna. – Koin että tässä on jotakin joka minua kiinnostaa, mutta sitten pala kerrallaan tajusin että kyllä, tämä on juuri sitä! Ja jälkikäteen tajuan entistäkin selvemmin, kuinka hienoa systeeminen coaching on.

Coaching House​​​​​​​

Saloran kuvaputkitehtaalla vuosia sitten tuotantolinja tuotti paljon huonoa laatua. Silloinen johtaja, Jorma Ollilla, keksi tiimeineen yksinkertaisen tavan korjata tilanne.

David Clutterbuck​​​​​​​

Systemic Talent Management views talent management, performance management and succession planning as complex, adaptive systems — unlike traditional HR approaches, which broadly treat these activities as if they were simple, linear systems.