Läsnäolon voima

Läsnäolon voima

Anna Lönnroth​​​​​​​

Olin järjestämässä Suomen ensimmäistä kansainvälistä oppimistapahtumaa, Dare to Learniä. Tunnelma tilaisuudessa oli innostunut ja positiivinen, mutta myös intensiivinen ja hektinen –  ainakin näin järjestäjän näkökulmasta. Yhtäkkiä huomasin yleisön joukossa Twitter-kontaktini, joka on vaikuttanut suuresti ajatteluuni johtajuudesta, muuntautumiskyvykkyydestä ja inhimillisestä vuorovaikutuksesta työpaikalla. Pysäytin hänet ja esittelin itseni. Hän oli juuri niin maanläheinen ja innostunut, kuin Twitterissä käydyistä keskusteluista olin ymmärtänyt. Keskustelumme ei ollut syvällinen, sen sijaan se kesti vain muutaman minuutin, mutta se teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Siellä, 3 000 muun innostuneen oppijan joukossa, kovan metelin keskellä me kaksi löysimme toisemme ja keskusteluyhteyden. Ainut mitä meidän kohtaamisemme vaati oli halu pysähtyä sekä halu kohdata ja tulla kohdatuksi.

Läsnäolo on yksi coachauksen kulmakivistä. Aito, arvostava läsnäolo on oikeastaan vaatimus onnistuneelle coaching suhteelle ja coachaukselle. Hyvässä coaching suhteessa tehdään molemminpuolinen sopimus halusta olla läsnä coaching tilanteessa ja läsnäololle tehdään tilaa. Läsnäoloa voi parantaa teknisin tavoin: häiriötön tila, laitteet pois. Ennen kaikkea läsnäolo vaatii halun olla läsnä. Halun arvostaa toista ja olla 100% läsnä tilanteessa. Läsnäolo on tietoinen päätös. Tietoinen päätös laittaa oma agenda sivuun ja kiinnostua toisen ajattelusta.

Valmennuksissamme puhutaan paljon siitä, kuinka paljon erilaiset tehtävät ja uuden oppiminen vievät aikaa. Ja aikaahan kun ei ole. Kohtaamiseni Dare to Learn oppimistapahtumassa vahvisti aiemman kokemukseni: läsnäolo ei vaadi tunneittain aikaa. Läsnäolon hetki voi olla pienikin, vain muutaman minuutin. Mutta kahden minuutin täydellinen läsnäolo toiselle henkilölle voi olla todella voimaannuttava kokemus, vaikuttava hetki. Se vaatii vain päätöksen olla tässä.

Lähde siis kokeilemaan läsnäolon huumaannuttavaa voimaa! Ota joka päivä kaksi minuuttia, kun olet vain ja ainoastaan läsnä toiselle, kuuntele ja kiinnostu. Havainnoi, miten läsnäolosi vaikuttaa toiseen. Ehkä jopa innostut olemaan läsnä useammin ja enemmän!

Anna Lönnroth

Lataa laadukkaita materiaaleja
 

JOHTORYHMÄSTÄ TÄHTIJOUKKUE – VESA RISTIKANGAS, TAPANI RINNE

Coaching Housen perustaja ja toimitusjohtaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen. Konkreettiset menetelmät ja ajattelua rikastavat teoriat yhdistyvät viihdyttävästi esimerkkeihin ja vankkaan kokemustietoon. Tähtijoukkue nostaa yhteistyönsä uudelle tasolle, ja se näkyy myös tuloksissa.

Lataa tästä
 

VALMENTAVA ESIMIES – MARJO-RIITTA RISTIKANGAS, LENI GRUNBAUM

Huippuvalmentajiemme kirjoittama teos kertoo kuinka esimiestyö perustuu ennen kaikkea oikeaan asenteeseen, positiiviseen ihmiskäsitykseen ja haluun kehittyä. Mitä inhimillisempi ja tavallisempi esimies uskaltaa olla, sitä enemmän hän saa osakseen arvostusta. Valmentavan esimiehen ei tarvitse olla yli-ihminen, vaan ajatteluaan kehittävä, vuorovaikutustaitojaan harjoittava ja tunteitaan hyödyntävä johtamisen ammattilainen. Valmentava esimies innostaa ja innostuu yhdessä johdettaviensa kanssa.

Suurin hyöty koulutuksesta on ollut ehdottomasti syvempi ja voimallisempi kuuntelun ja kysymisen taito ja ymmärrys siitä, että vuorovaikutuksessa ei tarvitse aina tehdä ja tapahtua niin paljoa.

Henrika Aapro
Kehittämisasiantuntija, Evira

Lataa tästä
 

Lataa työkalu: Onnistu kritiikin vastaanottamisessa

Krittinen palaute on tutkitusti kehittymisen mahdollistaja. Jos et osaa ottaa kriittistä kehittävää palautetta oikeasti vastaan, et mahdollista omaa luonnollista kehittymistäsi.

Tarjoamme sinulle oivallisen työkalun. Tartu haasteeseen ja opettele ottamaan inhottava kielteinen palaute aikuisesti vastaan.

Lataa tästä
Lue blogejamme
Coaching House​​​​​​​

Tilanteen ja ongelmavyyhdin näkeminen ihan kirjaimellisesti auttaa usein oudolla tavalla eteenpäin. Kun näemme että palikat ympärillä löytävät oikean järjestyksen, ne järjestyvät eheämmin myös mielessä. Systeeminen coaching auttaa näkemään kirkkaammin.

Marjut Alatalo​​​​​​​

Johto halusi uudenlaisen raportin. Raportteja tuottavan tiimin työaika oli täysimittaisesti kiinni nykyisten raporttien teossa. Asiantuntija halusi käydä keskustelua toimeksiannon antaneen esimiehen kanssa siitä, voisiko jotain toimia automatisoida, tai voidaanko jotain jättää tekemättä.

Minna Tarvainen​​​​​​​

Kukaan ei pysty toimimaan ympäristöstään irrallisena. Siksi asiat eivät etene elämässä kovin suoraviivaisesti. Systeemisyys muistuttaa ennen kaikkea tästä coachingin sosiaalipsykologisesta ulottuvuudesta.

Tutustu kansainvälisiin ja kotimaisiin huippukouluttajiimme
EXECUTIVE COACH & TRAINER Tutustu
Executive Mentor & Trainer Tutustu
Managing Director, Executive Coach & Trainer Tutustu